EL FENÒMEN DEL PRESSING CATCH

Triple H. El Enterrador. John Cena. Mister Kennedy. Batista. Matt Ardí. Rey Misterio… aquests són els nous ídols del nens. No els coneixeu? De debò? Doncs aneu a qualsevol escola i pregunteu a la sortida i us donaran tota la biografia i detalls de cadascun d’ells.

Son les estrelles del Pressing Catch, l’espectacle americà que ha popularitzat el canal Cuatro i que ha revolucionat el món infantil i adolescent fins a límits quasi impensables. I què té aquest show per calar tan fons en el jovent? En principi té l’espectacularitat d’una suposada lluita que només saben explotar des de l’altra banda del Atlàntic, un cos a cos coreografiat amb un toc teatral, que et fa posar de part d’un o altre en un combat, quasi sempre entre el bé i el mal.

Els lluitadors s’envolten de grans escenografies, cosos ben treballats i vestuari impactant per arribar a fer un show total on l’engany del combat és el de menys.

Es una moda? Sí, indubtablement. El Wrestling ja fa molts anys que es molt seguit als Estats Units i ara arriba a nosaltres fruit de la televisió i com a nou espectacle de moda l’hem d’agafar. Es evident que per les noves generacions, les que han crecut amb la Play, el Nintendo, l’Ipod, etc… és una de les troballes espectaculars que inspiren tota mena de merchandising fins el punt d’arribar a esgotar-lo en les passades Festes.

No jutjaré si és més un esport o un show escènic. Uns opinaran una cosa o l’altra, o potser ambdues, però ningú pot negar aquest fenòmen que ha sorprès tothom i que, fins i tot, ha portat a organitzar els primers espectacles importats d’Amèrica el passat any.
Així doncs, tú qui prefereixes? Batista o El Enterrador? Quin dilema…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.