ANAR AL CINEMA, EN VIES D’EXTINCIÓ

Es als mitjans de comunicació. En els debats i tertulies. El cinema desapareixerà? Segurament no es podrà definir amb aquesta contundencia, ni ser categòric en la resposta però sí hi han motius d’alarma i anàlisi.

Es evident que hi han clars símptomes de que els costums de la gent canvien. Les estadístiques diuen que el descens d’espectadors es succeeix any rera any així que potser sí, estem davant un fenòmen dificilment reversible.

Però, per què? Si fem cam dels comentaris de la gent del carrer, el preu de l’entrada, acompanyada del gran negoci de la venda d’articles de menjar i beure, està sent cada cop més prohibitiu. Anar al cinema és car. I aquest és un fet indiscutible que, de ben segur, és una de les principals causes d’aquesta davallada, però hi han altres que hi ajuden.

Diuen que la pirateria ha fet mal, no ho negaré, però crec que aquesta pràctica és una reacció davant de la causa que esmentava abans. Si el cinema és car, la gent cerca l’oci per una altra banda. I no és per justificar-la, ni molt menys, però si les distribuidores volen fer el seu negoci sense ser conscients de que, cada cop més, resultarà més difícil vendre una entrada a aquests preus, qui és realment responsable?

Un altre fet, i potser el més clar i rotund davant l’encariment del cinema, és que la majoria de persones prefereixen veure les pel•lícules a casa amb el DVD. Si per 2 euros una familia pot veure un film, asseguts al sofà i a l’hora que vulgui… qui posa en dubte que la conseqüència és que preferim la comoditat i l’estalvi econòmic. Jo ho tinc molt clar.

La industria del entreteniment haurà de reflexionar davant aquest canvi d’hàbits. Si comprem menys música, aquest és un tema per un altre dia, si no anem al cinema, es perque hi han alternatives molt més econòmiques, còmodes, i potser serà hora de reciclar i reconfigurar el model de negoci i orientar-lo de nou a la recerca del consumidor, donant més i demanant menys. I ja està bé de queixes, la culpa no ve de l’exterior, primer que mirin a casa seva…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.