JO VULL SER PILOT DE FORMULA 1….

Els que segueixen la competició de Formula 1 regularment estan acostumats a les especulacions entre pilots i equips, canvis d’escuderies, reformes reglamentaries, evolucions tècniques, etc, etc… però el que va succeir la passada temporada va trascendir el merament esportiu i es va convertir en un fulletó de sucesos que no va ajudar gens a fomentar aquesta activitat.

Cara a la propera s’espera, en principi, més tranquil•litat després de la marxa d’Alonso a Renault i amb la novetat de diversos canvis que ajudaran a augmentar l’espectacle perdut aquests darrers anys com, per exemple, l’eliminació d’ajudes electròniques a favor d’una major implicació del pilot en la conducció. Una decisió que, potser, alguns pensaran en un retrocés però que, sens dubte, era necesaria per recuperar l’espectacularitat de les curses on, fins ara, es decidien més als boxes i amb les estratègies d’aturada que en el desenvolupament normal en pista.

El fenòmen d’aquest esport va esclatar a Espanya amb la irrupció d’Alonso però no hem d’oblidar la magnífica tasca que ha fet el nostre Pedro Martínez de la Rosa al llarg dels anys, primer com a pilot oficial i després com a provador. Sens dubte, aquest any mereixia l’oportunitat de tenir un volant a McLaren però, segurament, el seu recolzament a Alonso en la lluita amb Hamilton l’ha perjudicat i es troba, de nou, com a provador dels cotxes del mateix Hamilton i Kovalainen.

El gurú Ecclestone s’haurà de posar les piles enguany per a que la Formula 1 torni a ser un esdeveniment merament esportiu, amb decisions més clares i transparents fora dels despatxos i intercedint amb més fermesa davant les irregularitats en la competició.

No cal dir que, després dels canvis de pilots, la temporada 2008 promet, les audiències televisives al nostre país seguiran al capdamunt i un fenòmen que alguns auguraven com efímer continuarà donant molt que veure i parlar. Ens veurem al Circuit de Catalunya…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Deja un comentario