ELS VICIS DEL FUTBOL

Minut deu de la primera part d’un partit d’alevins de qualsevol camp de la nostra comarca. Una falta al mig del camp i un dels nanos cau al terra. Només ha estat una simple topada sense més conseqüències però el noi es queda al terra, recargolant-se com si fos realment una lesió important. Els seus companys i els entrenadors van cap ell i mostren gestos d’alarma. El joc s’atura durant forces minuts i, de sobte, el noi s’aixeca i comença a córrer com si res…

Aquest és un fet habitual setmana rera setmana, a cada partit i en diverses fases del mateix. Què passa? Doncs que hem entrat en la inèrcia de vicis i enganys que es veuen, també habitualment, en els partits de professionals i els nanos imiten en tot, per bé i per mal, el que fan els seus ídols. Segurament els menys culpables són ells. La picaresca de jugadors consagrats que enlloc de fomentar els costums i anels esportius es dediquen a enganys que res tenen a veure amb el joc esportiu es reprobable, indignant i susceptible de ser castigat per les autoritats esportives.

Però res d’això sembla importar massa perque, fins i tot, els mateixos entrenadors d’aquests nanos segueixen el joc brut i participen activament en aquesta pràctica. No fan cap favor i, a més, col•laboren per viciar encara més aquest esport, defugen en la seva responsabilitat d’educar els nens en un àmbit purament esportiu. Només els interessa guanyar el partit com sigui. El fi justifica els mitjans.

Els pares que segueixen els partits tampoc ajuden massa, els crits despectius, insultants moltes vegades, creen un ambient de crispació propi de gent que aboca les seves frustracions en els mateixos nens…

Caldria una reflexió sobre el que està passant en el futbol. Des de l’esfera professional fins el més amateur. Es tracta de fomentar i gaudir de l’esport que mou més afició entre nosaltres, no de destruir-lo amb hàbits enganyosos i teatrals. Però dubto que això arribi a passar… el fair play no ven, els escàndols, sí…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.