ES TASCA DE TOTHOM…

Amb un cert retràs, ho reconec, l’altre dia vaig veure el documental de l’Al Gore sobre la veritat incòmoda del canvi climàtic. Es un treball impecable, de reflexió i difusió. Qui més qui menys que l’hagi vist sap del que parlo. Enmig de diferents dades, xifres i observacions el fet de que el nostre entorn està canviant és ja motiu de debat, i aquest documental posa a la taula aquest fet.

Em remeto a aquest treball ja que la Generalitat de Catalunya té previst distribuir-lo a les escoles del nostre país com a eina de treball, una decisió molt valenta i que ha de ser rebuda amb satisfacció per part de tothom. La concienciació de les generacions més joves és un dels reptes més importants que té la nostra societat, un repte que comença a cada llar però, alhora, també cal destinar els recursos necessaris per a que arribi a cada persona, a cada familia… i la classe política té el deure de fer-ho amb el rigor i eficacia que se li demana.

Certament es notori l’augment de coneixement i preocupació pels diferents canvis ambientals que patim des de fa uns quants anys, i això és positiu. Sens dubte, treballs com La Veritat Incòmoda ajuden a difondre el missatge però cal ser reiteratius i persistents. Cada dia és un pas més per intentar resoldre el desperfecte creat per tots nosaltres, i els manits consells d’estalvi d’energia haurien de ser ja part dels nostres costums habituals.

Però les diferents administracions públiques han de ser part essencial, amb proclames i fets. Es una partida que, hores d’ara, s’afronta amb desavantatge i que cal remuntar per no acabar amb la fotografia del excels planeta blau… El creixement dels nostres pobles i ciutats canvien el paissatge urbà però també afecta el territori natural, els pobles cada cop són menys pobles, les carreteres més grans i amples, i el nostre metre quadrat decreix imparablement…

Al Gore ha guanyat el premi Nobel de la Pau per la seva tasca de difusió del canvi climàtic. Servirà com exemple als dirigents actuals? Creuem els dits…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.