Excel·lència futbolera

pro_photo12413181892
Just fa 24 hores que ha acabat el partit entre el Madrid i el Barça i encara ressonen els gols i, especialment, el joc fantàstic dels que molts ja anomenen el millor equip de la història, així de contundent.
El que va fer ahir el F.C.Barcelona al Santiago Bernabeu només està a l’abast d’equips inconmensurables i certament ha estat la culminació, fins ara, de l’excel·lent temporada del Barça, en joc i resultats. Tothom, fins i tot els acèrrims madridistes, han acabat rendits davant la majestuositat del futbol brillant dels de Pep Guardiola.
I ha estat aquest, en Pep Guardiola l’artífex clar d’aquesta màquina de jugar, perfectament estructurada i inteligentment equilibrada. Tot va començar l’agost amb l’acomiadament de dos pesos pessants del vestidor, Deco i Ronaldinho que, per cert, estan fracassant en els seus respectius clubs. Guardiola tenia la idea que per assolir èxits cal un vestidor unit i ara el tenis, recuperant a un Eto’o que també anava a la deriva i donant confiança a un Henry que ha passat de ser una ombra a jugador essencial en aquest Barça.
Però no oblidem que aquesta cultura del treball i l’esforç ha anat acompanyada d’una qualitat ja sabuda però que ha crescut aquest any d’homes com Xavi, Iniesta i Messi, tres peces d’orfebreria i als quals jo situo entre els cinc millors d’Europa i, per què no? del món. A més ha «descobert» talents sorgits de la pedrera com Busquets i la recuperació i creixement espectacular de Gerard Piqué. Guardiola ha construit el millor equip del món amb base a La Masia. I això no té preu.
Ahir es jugaven la lliga, si perdien quedaven a 1 punt del Madrid, segon amb una espectacular remontada, restant 4 jornades pel final, i la personalitat d’aquest equip va sorgir com un huracà, com ha fet al llarg de tota la temporada i amb la seva ambició i talent va esborrar d’una manera insultant l’equip merengue.
Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Touré, Xavi, Iniesta, Messi, Eto’o i Henry amb la posterior col·laboració de Keita, Busquets i Bojan van ser els homes al camp que, prácticament, donen la lliga 2008-2009 al F.C.Barcelona.
Dimecres toca el Chelsea i després la final de copa amb el Athletic, guanyaran o no però jo sempre recordaré aquesta temporada com la que més he gaudit del futbol. Gràcies al F.C.Barcelona del Pep Guardiola.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail