RUDY

Mallorquí afincat a Badalona des de fa anys, Rudy Fernández és, avui per avui, el millor jugador de l’ACB i, segurament, dels cinc millors d’Europa. Un autèntic crack del basket que l’afició del DKV Joventut té el plaer de gaudir amb el seu joc ambiciós i espectacular.

Rudy és l’aposta de present de la Penya però ja és sabut de tothom que, a no massa tardar, segurament el proper any, serà una de les sensacions de la NBA si tot li va de cara. Malgrat les reticències d’alguns managers sobre un físic fibrós però mancat del múscul necessari, l’escorta ha deixat ben clar que el seu talent ha de figurar entre els millors. A més, els americans han “descobert” un tipus de jugador europeu que s’adapta i complementa a la perfecció amb el model genèric americà, atlètic i amant de l’espectacle.

Aquesta temporada la NBA està farcida de jugadors europeus, on destaquen els nostres, de gran talent, i grans tiradors de paisos de l’Est com Stojakovic, Vujacic, etc… i Rudy està, com a mínim, al mateix nivell de la gran majoria, a més aquesta temporada ha anat madurant com a jugador d’equip, com a líder ha entès molt bé el que significa agrupar ambició, talent i generositat. Però es que la seva capacitat de superació no sembla, ni de bon tros, haver arribat al seu sostre. Rudy Fernández està cridat a ser un d’aquells grans ídols de la franquícia que el contracti, de moment Portland té els seus drets, però no és del tot segur que acabi a Oregon.

Gasol, Calderon, Navarro, Garbajosa, Sergio… properament Rudy i Marc Gasol seran els següents, la NBA és intel•ligent i entén d’aquest esport, la generació de jugadors que surten de les pistes dels nostres barris, pobles i ciutats està marcant una era que tindrà continuitat si ens adonem que el talent és molt més aprop del que pensem, només manca que ens asseiem, observem i gaudim… la resta vindrà per si sola.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

ES POSSIBLE LA DEMOCRÀCIA SENSE POLÍTICS?

Segurament la resposta seria no, però ara, en època electoral, quan tota la plana major i menor dels partits necessiten desesperadament arribar a la gent es quan es fa més evidente que tot forma part d’un joc d’aquí t’empaito i després t’agafo…

Les campanyes electorals acostumen a ser calcades unes d’altres, i a aquesta de les Generals del 2008, es repeteix la història, com un conte que ja ens han explicat mil i una vegades, amb frases robòtiques, retrets, el que més, de parvulari, persones suposadament cultes i experimentades baixant al fang més absolut amb l’únic propósit de que els recolzem i els hi donem vots per aconseguir la seva dosi de protagonisme i poder.

No és just per a una democràcia, on diuen, el poble és sobirà, que mantinguem aquesta classe política. Ni uns ni altres, ni els d’aquí ni els d’allà. Passen quatre anys d’esquena a la realitat del carrer, però un mes abans d’unes el•leccions tots prometen allò que no han dit ni fet, tot per un maleït vot, tot per viure amb uns privilegis que ni s’han guanyat ni mereixen.

La democràcia necessita un altre tipus de fer política, estem farts de líders que només assenyalen amb el dit a l’altre, que provoquen i agredeixen verbalmente sense oferir a canvi cap mena de crítica constructiva. La gent està farta i, a excepció dels fidels de cada partit, el ciutadà s’allunya cada cop més d’una manera de fer que no aporta res més que crispació i hipocresia.

I després s’extranyen que l’abstenció sigui cada cop més elevada? Després de tots aquests anys i d’unes quantes eleccions encara no han après res de res? Doncs no, perque no interessa, ells segueixen amb les seves batalletes particulars i utilitzen tota mena d’artimanyes pudents per dir que han guanyat i que el país serà seu durant uns anys. Jo sóc un dels milers i milers desencisats, no de la política i la democràcia, sino dels polítics i les seves formes, raons tenim de sobra. Potser el dia que els gestors del poble ho siguin realment, canviaré d’opinió, no mereixen les primeres planes dels diaris, ni un simple comentari a l’interior. No han fet mèrits per demanar la nostra confiança.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail