Més aprop de nosaltres mateixos

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I9Icsw8KuHw[/youtube]

Es una notícia que, sincerament, m’ha sorprès gratament, no només pel seu propòsit, sino pel resò que ha tingut en els diferents mitjans de comunicació. Molta gent parla d’aquest accelerador de partícules, el més gran que mai s’ha construit i que ha trigat 20 anys en fer-se realitat, com un fet transcendental, especialment per a la comunitat científica que des de sempre ha volgut saber les típiques qüestions de qui som, d’on venim i com. Aquest com és el que ara es cerca, des de Ginebra, i per aquest tunel de 27 quilòmetres intentaran saber com va ser el nostre univers just després del big bang.

A mi és un tema que m’apassiona, des de sempre. M’agradan els misteris de les preguntes sense respostes en temes existencials, l’univers i la cosmologia són ciències que m’agradaria conèixer millor perque m’atrauen com un mateix forat negre.

Ho seguiré amb interès malgrat els primers resultats, és a dir, les primeres colisions entre els protons no seran efectives fins d’aquí uns mesos. Només una petita resposta a com va començar tot seria un gran pas per saber qui som. Crec que estem en dies importants per tots aquests que no ens conformem amb viure. Aquest projecte és tot un luxe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail